Fälgar

Det finns en mängd olika fälgar som alla har olika utseenden och vissa har till och med avancerade funktioner som exempelvis snurrande delar.

Bilar

Till bilar finns det många varianter och olika kända märken. Det finns olika färger, former, olika antal ”lager” och både fasta och rörliga delar. Man kan i princip få precis vilka fälgar man vill så länge man har viljan och pengarna att lägga ner på dessa.

Priset kan variera extremt mycket. Allt ifrån några hundralappar per fälg till flera tusenlappar. En av de dyrare är ”Svetsa Racing 84B-616B278UB Weld Pro drar V-serien” som säljs för strax under 28,000 kronor styck. En hel uppsättning kostar med andra ord över 100,000 kronor. Naturligtvis är dessa fälgar enbart till för personer som antingen har väldigt gott om pengar eller blir sponsrade.

Motorcyklar

När det kommer till motorcyklar så beror det till stor del på vilken typ av motorcykel man har. Men vare sig det är en fet Harley Davidsson eller en smidig motocross så är utbudet väldigt stort. Vilken utformning som det ska vara på fälgarna beror naturligtvis på hur motorcykeln ska användas. En sporthoj kan till exempel behöva ha fälgar som klarar av stora G-krafter i skarpa svängar. Jämför man med en motocross så är den största skillnaden storleken och utformningen. Fälgarna på en motocross behöver vara större i diameter och även har väldigt starka ekrar som klarar av kraften som kommer av hårda landningar, skarpa svängar och allmänt ”vårdslös” körning.

Inom just motorcross är den vanligaste variationen vilken färg man väljer att ha. Många kör på standard aluminiumfärg men en hel del kör på färgade fälgar i metallic-stil där färgen matchar crossens färg.

Sammanfattning

Det finns en mängd olika fälgar för alla personer, tycken, smaker och plånböcker. För att hitta de man är ute efter så är det allra första steget att ta reda på vilka egenskaper de fälgar man ska köpa måste ha. Näst efter detta bör man sätta en budget för att försöka begränsa det enorma utbudet. När detta är gjort får man fundera på andra delar som exempelvis färg och övrig design.

Oavsett vad man kommer fram till så finns det som sagt ett antal fälgar att välja på, utbudet är stort och det skulle vara svårt att inte bli nöjd med vad man hittar.